Moje spaghetti ♥
Spaghetti zawsze wychodzi. Przynajmniej to :) Jest tanie, pyszne i fajnie podane ze szpinakiem. Ja pewnie powtórzę je w Sylwestra.
Składniki: (na 3-4 porcje)
- makaron spaghetti pół paczki,
- 300 g mielonej szynki,
- puszka krojonych pomidorów z bazylią,
- łyżeczka vegety,
- łyżeczka cukru,
- olej,
- przyprawy: oregano, czosnek w pyłku, pieprz cayenne,
- 6 pieczarek,
- tarty parmezan,
- paczka świeżego szpinaku,
- łyżeczka masła,
- do smaku vegeta, czosnek w pyłku,
Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć pieczarki i następnie wrzucić do tego mięso, podsmażyć wszystko rozdrabniając łopatką. Dodać vegetę, przyprawy i pomidory z puszki, doprawić cukrem (Magda Gessler dałaby mi w czapę, ale tak robię). Podgotować 15 min na małym ogniu.
Szpinak umyć i oberwać ogonki. Wrzucić na rozpuszczone na patelni masło na średnim ogniu. Dusić w masełku chwilę, mieszając łopatką, doprawić.
Podawać z ugotowanym makaronem, posypać parmezanem :)
spaghetti zawsze o każdej porze, mniaaam!
OdpowiedzUsuń