Pasta twarożkowa z oliwkami i suszonymi pomidorami
Pamiętacie sernikobrownie? Zostało mi aż pół kubełka serka. Pół połowy pożarłam z płatkami i musem z truskawek na śniadanie, a z reszty zrobiłam taką pastę.
Składniki:
250 g twarożku,
pół szklanki czarnych oliwek bez pestek,
pół szklanki suszonych oliwek z oliwy (można dodać jej troszeczkę),
pieprz cayenne,
natka pietruszki szuszona,
sól,
czosnek.
Przyprawy w ulubionych proporcjach.
Blendujemy pomidory i oliwki, łączymy z twarożkiem, przyprawiamy.
Gotowe! To takie proste :)
Smakowały Wam:
Pasta z kurczaka?
Pasta z tuńczyka?
:)
sernikobrownie - mniaaaam, ale pasta z oliwkami odpada, no chyba, że zamieniłabym czymś oliwki (nie lubię ich i już)
OdpowiedzUsuń<3 wiem , że cudowna ! Uwielbiam suszone pomidory, do tego oliwki i jesteśmy we Włoszech :)
OdpowiedzUsuńJestem niesamowicie ciekawa tego smaku. Muszę spróbować pozdrawiam
OdpowiedzUsuń