Pasta twarożkowa z oliwkami i suszonymi pomidorami


Pamiętacie sernikobrownie? Zostało mi aż pół kubełka serka. Pół połowy pożarłam z płatkami i musem z truskawek na śniadanie, a z reszty zrobiłam taką pastę.

Składniki:

250 g twarożku,
pół szklanki czarnych oliwek bez pestek,
pół szklanki suszonych oliwek z oliwy (można dodać jej troszeczkę),
pieprz cayenne,
natka pietruszki szuszona,
sól,
czosnek.
Przyprawy w ulubionych proporcjach.

Blendujemy pomidory i oliwki, łączymy z twarożkiem, przyprawiamy.

Gotowe! To takie proste :)

Smakowały Wam:
Pasta z kurczaka?
Pasta z tuńczyka?

:)

Komentarze

  1. sernikobrownie - mniaaaam, ale pasta z oliwkami odpada, no chyba, że zamieniłabym czymś oliwki (nie lubię ich i już)

    OdpowiedzUsuń
  2. <3 wiem , że cudowna ! Uwielbiam suszone pomidory, do tego oliwki i jesteśmy we Włoszech :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jestem niesamowicie ciekawa tego smaku. Muszę spróbować pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty